Schuttingen

In het ergste geval moet een zieke boom worden geveld. Grote bomen mogen niet zomaar worden omgezaagd, zelfs niet als ze ziek of instabiel zijn. Hiervoor heeft u altijd een kapvergunning van de gemeente nodig. Mocht het nodig of wenselijk zijn om een of meerdere bomen te verwijderen, dan kan AK Hoveniers voor u een kapvergunning aanvragen.

Als u privacy wilt in uw tuin, dan kiest u ervoor om schuttingen te plaatsen. Er zijn veel mogelijkheden in materialen en stijlen. Geïmpregneerd naaldhout, al dan niet gebeitst, diverse hardhoutsoorten, combinatieschuttingen van hout en beton, noem maar op.

Als het u minder om privacy gaat maar u wel een afscheiding wenst, kunt u kiezen voor een van de vele halfopen afscheidingen die leverbaar zijn. Houten hekwerken, al dan niet gecombineerd met schuttingdelen of stalen vlechtwerken, die u mooi kunt laten begroeien met klimop en bloeiende klimmers zoals jasmijn, clematis of kamperfoelie. Of wat dacht u van een bijzondere schutting van schelpen of keien? Een echte eyecatcher!